خوردن زودهنگام صبحانه و شام، خطر بیماری های قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد

تحقیقات جدید نشان می دهد که خوردن زودهنگام صبحانه و پرهیز از شام دیرهنگام می تواند خطر بیماری های قلبی عروقی یا سکته مغزی را کاهش دهد.

وعده غذایی زودهنگام و کاهش بیماری های قلبی
خوردن زودهنگام وعده های غذایی (یک ساعت شام و صبحانه زودتر)، می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی را کاهش دهد.

یک تیم بین المللی به رهبری دانشمندان فرانسوی دریافتند افرادی که اولین وعده غذایی خود را در ساعت 9 صبح می خورند، 6 درصد بیشتر از افرادی که صبحانه را در ساعت 8 صبح می خورند در معرض ابتلا به بیماری های قلبی عروقی قرار دارند.

علاوه بر این، غذا خوردن بعد از ساعت 9 شب در مقایسه با غذا خوردن قبل از ساعت 8 بعد از ظهر، با افزایش 28 درصدی خطر بیماری های عروق مغزی، مانند سکته، به ویژه در زنان همراه است.

این یافته‌ ها همچنین نشان می‌ دهد که مدت طولانی‌ تر «روزه‌ داری یا فستینگ شبانه» بین آخرین وعده غذایی روز و اولین وعده غذایی روز بعد، با کاهش خطر سکته مغزی همراه است.

بر اساس مطالعات انجام گرفته بر بیماری ها در سطح جهان، بیماری های قلبی عروقی، از جمله حملات قلبی و سکته مغزی، اصلی ترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان به شمار می روند. در سال 2019، این بیماری ها سالانه 18.6 میلیون مرگ و میر را به خود اختصاص داده اند که حدود 7.9 میلیون آن به رژیم غذایی مرتبط است.

محققان این خطر را تا حدی به عادات غذایی مدرن غربی، مانند شام دیرهنگام یا حذف صبحانه نسبت می دهند.
این عادت‌ ها چرخه روزانه مصرف غذا و روزه‌ داری یا همان فستینگ را که برای هماهنگ کردن ساعت‌ های محیطی یا ریتم‌ های شبانه‌روزی بدن ضروری است، مختل کرده و بر عملکرد هایی مانند تنظیم فشار خون تأثیر می‌ گذارد.

همچنین بخوانید >> بهترین و سالم ترین زمان برای خوردن شام

در یک بیانیه رسانه ای، تیم تحقیقاتی گفت: نتایج نشان می دهد که خوردن دیرهنگام اولین وعده غذایی روز، مانند حذف صبحانه، با خطر بیشتر بیماری های قلبی عروقی مرتبط است. آنها همچنین به ازای هر ساعت تاخیر، 6 درصد افزایش خطر را عنوان می کنند.

به عنوان مثال، فردی که اولین وعده غذایی خود را در ساعت 9 صبح می خورد، شش درصد بیشتر از کسی که در ساعت 8 صبح غذا می خورد، به بیماری های قلبی عروقی مبتلا می شود.

این تیم شامل محققانی از موسسه سلامت جهانی بارسلونا، اینسرم و دانشگاه سوربن پاریس نورد بود.

مطالعه “زمان تغذیه” در درک اینکه چگونه زمان خوردن یک وعده غذایی، ریتم شبانه روزی و سلامت کلی بدن به هم مرتبط هستند، اهمیت فزاینده ای پیدا می کند.

همچنین بخوانید >> نخوردن صبحانه باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می شود

تیم تحقیقاتی داده‌ های بیش از 103000 فرد فرانسوی، عمدتاً زن (79 درصد) با میانگین سنی 42 سال را برای بررسی رابطه بین الگو های غذا خوردن و بیماری‌ های قلبی عروقی را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.

نتایج نشان می دهد که خوردن غذا بعد از ساعت 9 شب، در مقایسه با غذا خوردن قبل از ساعت 8 شب، با افزایش 28 درصدی خطر بیماری های عروق مغزی مانند سکته، به ویژه در زنان، همراه است.

 همچنین، مدت طولانی‌ تر فستینگ شبانه با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ های عروق مغزی مرتبط است که نشان‌ دهنده مزایای مصرف وعده‌ های غذایی زودهنگام در روز است.

این تیم نتیجه گیری می کند که استفاده از وعده های غذایی زودتر و یک دوره ناشتایی طولانی تر در شب می تواند به کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی کمک کند، اما خاطر نشان می کند که تحقیقات بیشتری در این خصوص مورد نیاز است.

این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

منبع ترجمه

ترجمه و بازنویسی شده توسط مجله پزشکی سلام

مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام
مجله پزشکی سلام از سال 1401 کار خود را در زمینه تهیه و انتشار مقالات و اخبار اختصاصی، معتبر و برگزیده پزشکی و سلامتی آغاز نموده است.

پاسخی بدهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

تازه ترین ها

مقالات ویژه

محبوب ترین ها